Vår tidigare medlem Thomas Fehling avled 4 oktober 2009 i cancer.
Vi sörjer och saknar honom mycket! Läs mer om Thomas


 

Ola Lager
sång, gitarr, mandolin

Ola fick musiken i blodet redan som liten genom en musicerande mamma och pappa. Under uppväxten i Stockholm influerades han av den framväxande popvågen.Källarbandet Timur Lenk vann tredjepriset på Nalens popbandstävling i början av 60-talet.

Ola utbildade sig till lärare i Linköping och arbetade även under många år bland funktionshindrade som musikterapeut. Visgruppen Sarabande bildades på 70-talet. Sarabande medverkade i TV och radio.

Mer blandad musik kom genom gruppen Tombola där mottot är ”blanda och ge” d.v.s. musik  från många olika genrer. Ola sjunger gärna Brel, Forsell, Taube, Ferlin m.fl. Viktig inspirationskälla har alltid varit den franska visan. Ett flertal gånger har Ola spelat folkmusik  i Kina bl.a. på Hilton i Shanghai och Nanjing. Tombola medverkade då Ostindienfararen Göteborg anlände Kanton 2006.

Ola som fått Linköpings kulturstipendium är en välkänd profil för både stora och små i Östergötland genom sina julshower, barn- och vuxenprogram i Östgötamusikens regi.

 
       
 

Johnny Andersson
sång, kontrabas

Johnny kommer från Tidaholm, och är Linköpingsbo och f.d. Saab’are sen slutet av 60-talet. Han började spela bas redan i slutet av 50-talet när mainstreamjazzen var dansmusik!

Efter att basen ”legat på hyllan” i några decennier dammade han av den för drygt tjugo år sen och började musicera igen (numera har han en ny bas i proffsklass). Han har sen dess hörts ofta i flera lokala band.

F.n. basar Johnny förutom i Tombola även i Lenas trio, Temptation Jazz Band och i flera andra mer eller mindre tillfälliga sammanhang. Musikaliska förebilder och inspirationskällor finns det gott om: Kontrabasister såsom Scott LaFaro, Ray Brown, Paul Chambers, Niels Henning Örstedt-Pedersen, och andra stora musiker såsom Miles Davis, John Coltrane, Bill Evans m.fl.

 
   

 

 

 

 

Olov Öberg
sång, fiol, rytminstrument

Redan 1952 gjordes de första inspelningarna av mig när jag sjöng som 2-årigt underbarn (tyckte i alla fall mormor och morfar och några till)

Och faktiskt kan jag nästa år fira att det är 50 år sedan jag började spela fiol. Jag minns mycket tydligt min första fiollektion. Men jag kommer inte ihåg datumet. Det var mamma som sa att vi skulle åka till en fiollärare, och jag sa att jag ville spela trumpet. Men mammas vilja var starkare än min, vilket jag är rätt glad för idag. Tyvärr fattade jag dock inte förrän jag blev vuxen att man bör öva. Allting blir jobbigt som man skjuter upp. Så jag har dragit på mig en lång violinistisk utbildning - 6 år på konservatoriet i Århus och 3 år på konservatoriet i Bukarest - förutom all den tid jag övat själv. Jag jobbade också som violinist i drygt ett år i Ålborgs Symfoniorkester.

Men sen har jag mest försörjt mig på att lära små barn att spela fiol enligt Suzukimetoden. Fast en hel del frilansande som violinist har det ju också blivit. Både klassisk musik i olika sammanhang och alla möjliga andra genrer. Det senare framför allt i den oerhört  mångsidiga och spännande gruppen Tombola.